Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Με ηλεκτρικά ποδήλατα θα κυκλοφορούν στην πόλη και στο πανεπιστήμιο οι φοιτητές του Derby


Το προσωπικό και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Derby έριξαν την πρώτη ματιά στο νέο ηλεκτρικό ποδήλατο που σχεδιάστηκε για το Derby Bike Hire Scheme που θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2018.

Το ποδήλατο πρωτοπαρουσιάστηκε από το Δήμαρχο του Derby, John Whitby στο Kedleston Road Campus του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της υποδοχής των νέων φοιτητών.

Οι σπουδαστές και το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης και της Καθηγήτριας Kathryn Mitchell, Αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμαστική διαδρομή με το νέο ποδήλατο..

Το Hourbike, ο μεγαλύτερος φορέας ενοικίασης ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός του Λονδίνου, έχει αναλάβει τη λειτουργία του προγράμματος στο Derby. Θα συνεργαστεί με την κοινωνική ποδηλασία, που θα παραγάγει 200 ηλεκτρικά ποδήλατα που θα σταθμεύουν σε 30 τοποθεσίες της πόλης.Το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στο Derby θα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Από την άνοιξη του επόμενου έτους, θα σταθμεύουν ποδήλατα για γενική χρήση σε βασικά σημεία σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της πόλης, του σιδηροδρομικού σταθμού, των περιοχών υψηλής απασχόλησης και των κτιρίων του Πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων των εστιών διαμονής. 

Το πρόγραμμα, που αναπτύχθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Derby σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Derby, χρηματοδοτείται με επιδότηση από την D2N2 (LEP), με αντίστοιχη χρηματοδότηση από το πανεπιστήμιο.

Ο Δήμαρχος του Derby, John Whitby, δήλωσε: «Τα προγράμματα ενοικίασης ποδηλάτων αποφέρνουν πολλά οφέλη σε μια πόλη και μπορούν να εξυπηρετήσουν μια ποικιλία πολιτών, συμπεριλαμβανομένων κατοίκων, φοιτητών, εργαζομένων και επισκεπτών. Παρέχει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στις μεταφορές, η οποία όχι μόνο θα συμβάλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κακής ποιότητας του αέρα και των αυξανόμενων επιπέδων συμφόρησης, αλλά και στη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης των κατοίκων.»

Η Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Kathryn Mitchell, πρόσθεσε: "Το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων είναι μια φανταστική είδηση για την πόλη και το πανεπιστήμιο. Θα είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τόσα ποδήλατα και τους φοιτητές μας να τα δοκιμάζουν.

"Είμαι πραγματικά υπερήφανη που είμαστε στη θέση να προσφέρουμε αυτή την ευκαιρία στους 13.000 μαθητές μας στην πόλη. Το νέο πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τους μαθητές και το προσωπικό να αφήνουν κατά μέρος το αυτοκίνητο και να παίρνουν ένα ποδήλατο, πράγμα που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων, οφέλη υγείας και ευημερίας και βελτιωμένη ποιότητα αέρα και ζωής στην πόλη.

Πηγή:
http://www.offsite.com.cy/articles/perissotera/advertorial/233522-me-ilektrika-podilata-tha-kykloforoyn-stin-poli-kai-sto                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου