Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πόσα κιλά θα χάσετε αν πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά


Μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σας, όπως το να πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά αντί με το αυτοκίνητο, θα σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνετε συμπληρωματικά στο γυμναστήριο.

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Obesity έδειξε ότι συνδυάζοντας τις καθημερινές μετακινήσεις με τη σωματική άσκηση μπορεί κανείς να πετύχει αντίστοιχο αποτέλεσμα όπως με τη συστηματική γυμναστική.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης χώρισαν 130 υπέρβαρα άτομα (με δείκτη μάζας σώματος 25-35) σε τέσσερις ομάδες: η πρώτη ομάδα έπρεπε να μετακινείται καθημερινά με το ποδήλατο από και προς τη δουλειά (καλύπτοντας κατά μέσο όρο απόσταση 14 χιλιομέτρων την ημέρα), η δεύτερη να κάνει υψηλής έντασης γυμναστική πέντε φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο για 35 λεπτά, η τρίτη να κάνει μέτριας έντασης γυμναστική πέντε φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο για 55 λεπτά και η τελευταία να μην κάνει κανένα είδος σωματικής άσκησης (ομάδα ελέγχου).

Μετά από διάστημα έξι μηνών, και οι τρεις ομάδες που έκαναν κάποια μορφή σωματικής άσκησης παρουσίασαν μείωση στα αποθέματα σωματικού λίπους. Σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου, η ομάδα της γυμναστικής υψηλής έντασης παρουσίασε μείωση του βάρους κατά 4,5 κιλά, η ομάδα της γυμναστικής μέτριας έντασης κατά 2,6 κιλά, ενώ η ομάδα του ποδηλάτου κατά 4,2 κιλά.

«Τα νέα αυτά είναι πολύ καλά για όσους έχουν περιττά κιλά αλλά δεν έχουν τον χρόνο ή την όρεξη να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο» αναφέρει η Bente Stallknecht, καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι δυνατό να συνδυάσει κανείς τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά του με την αποτελεσματική σωματική άσκηση» συμπληρώνει.

Πηγή:
http://www.thestival.gr/society/health/item

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου