Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Πιλοτική λειτουργία ενοικίασης ποδηλάτων


Θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, όπως γίνεται και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εφαρμογή πιλοτικής λειτουργίας συστήματος ενοικίασης 10 κοινόχρηστων ποδηλάτων που προμηθεύτηκε ο Δήμος με πρόγραμμα LEADER και θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι δημότες μας και οι επισκέπτες, όπως γίνεται και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτά τα 10 ποδήλατα θα έχουν 2 σταθμούς βάσης: O ένας βρίσκεται στο χώρο του Δημοτικού πάρκινγκ, έναντι του κτηρίου της Φάμπρικας Πολιτισμού και ένα στο λιμάνι της Πλάκας (φωτο), εφοδιασμένους με ηλεκτρονικές κλειδαριές και επικοινωνία με το κέντρο σύστημα διαχείρισης - Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης, ενοικίαση χρήσης.

Με το σύστημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση των ποδηλάτων αφού πρώτα προμηθευτούν ειδική συνδρομητική κάρτα η οποία πλέον δένεται με το χρήστη. Για την έκδοση της συνδρομητικής κάρτας χρειάζεται να γίνει η κατάλληλη αίτηση, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο στα γραφεία του Δήμου, όπου θα γίνεται και η καταχώρηση στον χρήστη στο κεντρικό σύστημα. Με την κάρτα ο χρήστης θα είναι σε θέση να αποδεσμεύει ένα ποδήλατο από τη βάση, προβάλλοντας την κάρτα στον κατάλληλο αισθητήρα, να κάνει χρήση του ποδηλάτου και τελικά να το επιστρέφει στο σταθμό όπου υπάρχει η ελεύθερη βάση.

Οι ενέργειες αποδέσμευσης ενός ποδηλάτου από το Σταθμό και επαναεισαγωγής του ελέγχονται και καταγράφονται από το κεντρικό σύστημα. Για την αποδέσμευση του ποδηλάτου από ένα σταθμό μπορούν να καθοριστούν κριτήρια, όπως το να ενεργοποιηθεί χρέωση ή έλεγχος για το αν στη συνδρομητική κάρτα υπάρχουν διαθέσιμες μονάδες.

Στα πλαίσια της πιλοτικής λειτουργίας δεν θα υπάρχει κάποια χρέωση. Σε επόμενη φάση η έκδοση συνδρομητικής κάρτας καθώς και η χρήση της Υπηρεσίας θα ακολουθεί την τιμολογιακή πολιτική που θα καθορίσει ο Δήμος με κατάλληλη Κανονιστική Απόφαση.

Από την πιλοτική λειτουργία του συστήματος θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στον καθορισμό της οριστικής λειτουργίας του, ενώ υπάρχει προοπτική το σύστημα να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου όπως ο Τυρός και τα Πούλιθρα.

Πηγή:
http://www.arcadia938.gr/index.php/epikairotita/7457-pilotiki-litourgia-enoikiasis-podilaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου