Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Τα κοινόχρηστα μπισικλέτια από τη Σαλονίκη


Η BrainBox, μια εταιρεία που έχει επενδύσει στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, προχώρησε σε συμφωνία για την εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων μίσθωσης κοινοχρήστων ποδηλάτων σε πόλεις της Τουρκίας

Ένας από τους βασικούς τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας BrainBox Πληροφορική ΑΕ http://www.brainbox.gr/ , που ξεκίνησε τη διαδρομή της το 2008 -με την έδρα της να παραμένει σταθερά στην πόλη της Θεσσαλονίκης-, είναι και εκείνος της βιώσιμης κινητικότητας. Τι σημαίνει κάτι τέτοιο στην πράξη και κυρίως σε απλά ελληνικά; Πρόκειται για τον σχεδιασμό, την οργάνωση, την επιμέλεια, αλλά και την προώθηση λύσεων που συνδυάζουν πολλά και διαφορετικά συστήματα και πλατφόρμες με σκοπό να κάνουν καλύτερη τη ζωή του πολίτη μέσα σε μια πόλη. Μια από αυτές τις έξυπνες και δημιουργικές λύσεις αφορούν και το λεγόμενο bikesharing, δηλαδή τη μελέτη, κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων. Η εταιρεία μέχρι τα τώρα έχει υπό την διαχείριση της 2.000 ενεργά κοινόχρηστα ποδήλατα και εγκατεστημένα συστήματα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων σε 26 πόλεις.

Το bikesharing τώρα θα περάσει την BrainBox στην άλλη μεριά των συνόρων, στην άλλη μεριά του Αιγαίου. Η εταιρεία προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για την εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων μίσθωσης κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Τουρκία. Η συμφωνία, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, προβλέπει την εγκατάσταση πιλοτικών συστημάτων από μεγάλη τουρκική εταιρία κατασκευής ποδηλάτων σε πόλεις της γείτονος.

Ο Γιώργος Βουλγαρούδης, ιδρυτής and CEO της BrainBox επισημαίνει σχετικά: «Η εξωστρέφεια αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική για την BrainBox και η αγορά της Τουρκίας αποτελεί για εμάς ένα απολύτως φυσιολογικό βήμα, λόγω της γεωγραφικής και πολιτιστικής της εγγύτητας. Πιστεύω ότι ανοίγουμε ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον καινούργιο κεφάλαιο σε μία πολύ σημαντική αγορά, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξη.» 

H τουρκική οικονομία είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για την BrainBox, η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της. Το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα χαμηλή διείσδυση των κοινοχρήστων ποδηλάτων στην καθημερινή ζωή της Τουρκίας, αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση των εγκατεστημένων πόλεων με το ελληνικό σύστημα bike sharing τα επόμενα χρόνια». 

Σήμερα, η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία συστημάτων αυτοματοποιημένης μίσθωσης κοινοχρήστων ποδηλάτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας εγκαταστήσει τα μεγαλύτερα έργα του είδους που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα.

Τα EasyBike αποτελούν σύγχρονα και λειτουργικά συστήματα μίσθωσης κοινοχρήστων ποδηλάτων που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρεία και ενσωματώνουν τεχνολογίες δοκιμασμένες στην Ευρώπη, με στοιχεία προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα. Επιτρέπουν την πρόσβαση σε ποδήλατα με αυτοματοποιημένο τρόπο και υπολογίζουν τον πραγματικό χρόνο χρήσης των ποδηλάτων και τη χρέωση που αντιστοιχεί. Το EasyBike μπορεί να εξυπηρετήσει συνδρομητές που διαθέτουν ειδική ηλεκτρονική κάρτα για να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν ποδήλατα, αλλά και περιστασιακούς χρήστες οι οποίοι με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα ποδήλατα.

Πηγή:
http://www.protothema.gr/city-stories/article/594469/ta-koinohrista-bisikletia-apo-ti-saloniki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου