Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Επέστρεψαν τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην Κομοτηνή


Τα κοινόχρηστα ποδήλατα βγήκαν και πάλι στους δρόμους μας, μετά την ανάπαυλα του χειμώνα. Έτσι οι στάσεις στο Kosmopolis, την Περιφέρεια και τα υπόλοιπα σημεία όπου εγκαταστάθηκαν οι σταθμοί γέμισαν και πάλι με τα γνωστά ποδήλατα της Κομοτηνής. 

Ένα σύστημα που εφαρμόζεται επιτυχώς σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις του εξωτερικού αλλά και σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, είναι αυτό των κοινόχρηστων ποδηλάτων. Εφαρμόστηκε και στην Κομοτηνή και παρά το γεγονός ότι δεν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, τα κοινόχρηστα ποδήλατα βγήκαν και πάλι στους δρόμους μας, μετά την ανάπαυλα του χειμώνα. 

Έτσι οι στάσεις στο Kosmopolis, την Περιφέρεια και τα υπόλοιπα σημεία όπου εγκαταστάθηκαν οι σταθμοί γέμισαν τις τελευταίες ημέρες και πάλι με τα γνωστά ποδήλατα της Κομοτηνής, επιτρέποντας σε όσους θέλουν να ποδηλατήσουν και δε μπορούν, γιατί δεν έχουν, να το κάνουν έναντι ενός μικρού αντιτίμου. Εξάλλου πρόσφατα ο δήμος Κομοτηνής αποφάσισε την εγκατάσταση στον παραθαλάσσιο οικισμό του Φαναρίου ενός σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων. 

Το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, έκανε την εμφάνισή του στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 2013, υποσχόμενο σε δημότες και σε επισκέπτες εύκολες, γρήγορες και οικονομικές μετακινήσεις στην πόλη. Οι δημότες όμως δεν πείστηκαν, θεώρησαν το αντίτιμο ακριβό και έτσι δεν ανταποκρίθηκαν. Στην Κομοτηνή είχαν τοποθετηθεί ποδήλατα στους 6 σταθμούς ενοικίασης, ενθαρρύνοντας την εναλλακτική μετακίνηση στον αστικό χώρο. Στη διάρκεια του χειμώνα τα ποδήλατα αποσύρθηκαν από όλους τους σταθμούς και επανήλθαν αφού το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του δήμου Κομοτηνής, ακολουθώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.komotini.gr. 

Εκεί παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις, των χάρτη των σταθμών ποδηλάτων, αλλά και τον τρόπο που οι πολίτες και επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαριασμό και να χρησιμοποιούν με χαμηλές χρεώσεις τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Η Κομοτηνή εξάλλου είναι ομορφότερη, όταν τη ζεις πάνω σε δύο τροχούς. 

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου