Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η ευρωπαϊκή πρόταση στα ηλεκτρικά ποδήλατα

Το FLUX κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στο Indiegogo με τρία διαθέσιμα μοντέλα: ένα για την πόλη, ένα για μικτή χρήση και ένα για βόλτες στα πιο δύσκολα τερέν

Η αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται, προσφέροντάς μας όμορφα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Όπως το FLUX, που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στο Indiegogo με τρία διαθέσιμα μοντέλα. Ένα για την πόλη (Roadster), ένα για μικτή χρήση (Trail) και ένα με διπλή ανάρτηση για βόλτες ακόμα και στα δύσβατα βουνά (Attack). Όλα σχεδιάστηκαν στην Ευρώπη.

Τα ποδήλατα χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία που χρησιμοποιεί το Model S της Tesla (στην premium έκδοση), η οποία σου εξασφαλίζει αυτονομία έως 74 χλμ. χωρίς να χρειαστεί να κάνεις ούτε μία πεταλιά. Μπορείς, μάλιστα, να τη χρησιμοποιήσεις για να φορτίσεις τη φορητή συσκευή σου, μέσα από τη θύρα USB που βρίσκεται στο πλαίσιο. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν τον ίδιο κινητήρα, ισχύος 250 W που σου εξασφαλίζει τη δύναμη που χρειάζεσαι σε όλα τα τερέν. Τα Flux προσφέρουν επίσης 5 προεπιλεγμένα προγράμματα ποδηλασίας, προκειμένου να μπορείς να επιλέγεις ανά πάσα στιγμή την ένταση της άσκησής σου.

Η τελική ενός Flux φτάνει τα 40 χλμ. ανά ώρα. Ιδιαίτερα γοητευτική είναι και η LCD οθόνη του, που δείχνει πληροφορίες όπως η απόσταση που έχεις διανύσει, η ταχύτητά με την οποία κινείσαι, το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει και η μπαταρία που σου απομένει. Μέσα στην αναπτυσσόμενη αγορά του ηλεκτρονικού ποδηλάτου, οι δημιουργοί του Flux προσπάθησαν να σχεδιάσουν μοντέλα που δεν είναι τόσο ογκώδη όσο τα περισσότερα ξαδελφάκια τους που κυκλοφορούν στην αγορά. Για να το καταφέρουν, ενσωμάτωσαν την μπαταρία στο πλαίσιο του ποδηλάτου, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο, ενιαίο σύνολο. Τέλος, αν και δεν είναι η φθηνότερη λύση στην αγορά, τα Flux διατίθεται προς το παρόν σε οικονομικές (πάντα για e-bikes) τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 1.250 δολάρια (1.096 ευρώ).

Η καμπάνια του Flux στο Indiegogo κατάφερε να συγκεντρώσει το αρχικό ζητούμενο ποσό χρηματοδότησης των 50 χιλιάδων δολαρίων (44 χιλιάδες ευρώ) μέσα σε 14 μόλις ώρες από την εκκίνησή της. Τώρα, 19 ημέρες πριν από την ολοκλήρωσή της έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 950 χιλιάδες δολάρια (833 χιλιάδες ευρώ), προσελκύοντας περίπου 1.500 υποστηρικτές.


Πηγή:
http://www.protothema.gr/city-stories/article/576620/i-europaiki-protasi-sta-ilektronika-podilata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου