Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Οι Πατρινοί «αγκάλιασαν» τα δωρεάν ποδήλατα - Ακόμη και 70αρηδες κάνουν ορθοπεταλιές!


Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η ανταπόκριση των Πατρινών για το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περίπου δυο εβδομάδες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν σπεύσει ήδη στο Δήμο της Πάτρας και στην ΑΔΕΠ για να κάνουν αίτηση και να λάβουν την κάρτα με την οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο υπεύθυνος του έργου από την ΑΔΕΠ κ. Τάκης Τριανταφύλλου, έχουν υποβληθεί 500 αιτήσεις, από τις οποίες οι 400 είναι ήδη ενεργοποιημένες και οι πολίτες έχουν πρόσβαση στα δωρεάν ποδήλατα. Μάλιστα, καθημερινά κατατίθενται στο Δήμο, περίπου 40 αιτήσεις από Πατρινούς – τις πρώτες ημέρες ήταν πολύ περισσότερες - που θέλουν και αυτοί να κάνουν… ορθοπεταλιές με τα ποδήλατα της ΑΔΕΠ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι περισσότεροι που έχουν υποβάλλει αίτηση και έχουν πάρει την κάρτα – κλειδί για τα ποδήλατα, είναι νεαρών ηλικιών 20 -30 (οι οποίοι έχουν και ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφόρηση και κυρίως τη διαδικτυακή), ακολουθούν οι 40αρηδες, ωστόσο δεν λείπουν και άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας που είναι χρήστες του συστήματος. Ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά χρήστης είναι 74 ετών (!) και δεν είναι ο μόνος καθώς και άλλοι Πατρινοί άνω των 60 έχουν πρόσβαση στο σύστημα.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα, δηλαδή την επέκταση των σταθμών στάθμευσης προς την Αγία Σοφία και την Ελευθερίου Βενιζέλου και την προμήθεια και άλλων ποδηλάτων, από πόρους του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, ακόμη είναι νωρίς. Θέλουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει το σύστημα στην πράξη και πιστεύω ότι το φθινόπωρο θα είμαστε σε θέση να λάβουμε αποφάσεις», εξηγεί ο κ. Τριανταφύλλου.


INFO

Συνδρομητής του συστήματος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε αρκεί να έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του και να είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Για την παραλαβή ενός ποδηλάτου δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια παρά η χρήση της ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας EasyBike που παραλαμβάνεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής.

Η εγγραφή ως συνδρομητής γίνεται σε ένα από τα εξουσιοδοτημένα σημεία εγγραφής του συστήματος. Μαζί σου θα πρέπει να έχεις τα ακόλουθα έγγραφα :
  • Αντίγραφο 2 όψεων της ταυτότητας σου
  • Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κλπ).
Μετά την εγγραφή σου θα παραλάβεις την ειδική ηλεκτρονική κάρτα EasyBike που θα σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το σύστημα για να παραλαμβάνεις και να παραδίδεις ποδήλατα σε κάθε σταθμό ενοικίασης ποδηλάτων.

Η εγγραφή συνδρομητών και η παραλαβή των ηλεκτρονικών καρτών θα γίνεται από:
  1. Τα γραφεία της ΑΔΕΠ ΑΕ (Ελευθερίου Βενιζέλου 38 & Σολωμού, Πάτρα). (10.00 – 14.00)
  2. Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, Μαιζώνος και Βότση (12.00 - 14.00)
  3. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΔΕ Αιγίου 23 & Αμερικής (2610316242)
Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων [ΣΚΠ] Πάτρας θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου