Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στην Τεχνόπολη ο 1ος σταθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων της Αθήνας


Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αναμένεται να λειτουργήσει ο πρώτος σταθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων (bike sharing) της Αθήνας.

Το όνομα των κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι ΑTHENSBIKES και τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη 3 Μαρτίου. Ο σταθμός θα βρίσκεται μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης και θα διαθέτει 10 ποδήλατα. Οι υπεύθυνοι της Τεχνόπολης θα προτείνουν στους επισκέπτες δύο διαδρομές έναντι μικρού αντιτίμου - στο ιστορικό και εμπορικό τρίγωνο ή στα μνημεία της Αθήνας. Στα «συν» του πρώτου σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι επίσης ότι βρίσκεται μία «ανάσα» από τον ποδηλατόδρομο Γκάζι - Φάληρο. Συνεπώς όσοι αγαπούν το ποδήλατο θα μπορούν να κάνουν πετάλι με ασφάλεια στον ολοκαίνουριο ποδηλατόδρομο.

Σημειώνεται ότι με αυτόν τον σταθμό κοινόχρηστων ποδηλάτων που εγκαθίσταται στην Τεχνόπολη ο Δήμος Αθηναίων μπαίνει - έστω και καθυστερημένα - στον χάρτη των πόλεων που διαθέτουν κοινόχρηστα ποδήλατα. Μία σημαντική αλλαγή για την Πρωτεύουσα.


Πώς θα γίνεται η ενοικίαση

  1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
  2. Πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης του Athens Bikes στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.
  3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Πάντως την Πέμπτη 3 Μαρτίου αναμένονται κι άλλες...μεταμορφώσεις στην Πρωτεύουσα. Τα εγκαίνια του σταθμού αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης εκδήλωσης που έχει τίτλο «Switch on». Θα εγκαινιαστεί το Παρατηρητήριο στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης που θα έχει πανοραμική θέα και πληροφορίες για την πόλη. Επίσης, δύο ιστορικά τοπόσημα της πόλης, δύο αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, θα γεμίσουν με φως. Στο αεριοφυλάκιο 2 στεγάζεται το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων.  Aκόμη, η Τεχνόπολη θα γιορτάσει τα 3 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και τα 2 χρόνια INNOVATHENS.

Πηγή:
http://www.tanea.gr/opinions/blogs/article/5333565/orthopetalies-128-sthn-texnopolh-o-1os-stathmos-koinoxrhstwn-podhlatwn-ths-athhnas/#.VruF8R3WQZw.gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου