Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος σταθμός μίσθωσης ποδηλάτων i-bike στη Θεσσαλονίκη

Νέο αυτοματοποιημένο σταθμό για κοινόχρηστα ποδήλατα, τον ένατο κατά σειρά, εγκαινίασε στη βόρεια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζοντας τη χορηγία τής μίσθωσης “i-bike”, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και έχει ήδη σημαντικά μετρήσιμα αποτελέσματα.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα, έγιναν περισσότερες από 19.000 μισθώσεις ποδηλάτων και διανύθηκαν πάνω από 871.000 “ποδηλατο-χιλιόμετρα”. Παράλληλα, εξοικονομήθηκαν σχεδόν 200 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σε σχέση με την ποσότητα που θα είχε παραχθεί αν οι ίδιες αποστάσεις είχαν διανυθεί με αυτοκίνητο.

Πλέον, το “δίκτυο” i-bike χρησιμοποιεί 150 ποδήλατα σε εννέα σταθμούς που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση του συστήματος,όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις που διαθέτουν την ανάλογη υποδομή.

“Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από τη χρήση του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων “i-bike”, δείχνουν ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας. Τα στοιχεία δικαιώνουν την επιλογή της Εθνικής Τράπεζας να στηρίξει καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες, με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, καθώς και τη σημασία της καθημερινής άσκησης στην υγεία των κατοίκων των πόλεων” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του έργου ανάπτυξης συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε βορειοελλαδική εταιρεία, που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor Greece. Το εν λόγω δίκτυο υποστηρίζει καινοτόμες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις και συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds.

Πηγή:
http://www.sofokleousin.gr/archives/256881.html
http://www.multi-news.gr/ethnos-neos-stathmos-misthosis-podilaton-i-bike-sti-thessaloniki/#axzz3mjrbiCc5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου