Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Valour: το 'έξυπνο' ποδήλατο απ' το μέλλον


Στην εποχή των έξυπνων συσκευών και του internet of things, το ποδήλατο δεν είχε βρει ακόμα τη δική του θέση στον διασυνδεδεμένο κόσμο. 

Μέχρι που η εταιρεία Vanhawks του Ali Zahid από τον Καναδά εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα 'έξυπνο' ποδήλατο που μαθαίνει το δρόμο, ανιχνεύει την κίνηση, μετράει την απόσταση που διένυσε, διαθέτει GPS, με φωτεινές ενδείξεις στο τιμόνι και έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο Internet παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες (όπως τη συντομότερη διαδρομή) και ασφαλείς βόλτες στον αναβάτη.

Επίσης, ένα χρήσιμο app, συνδέεται με το ποδήλατο και αναλαμβάνει να μετρήσει τις θερμίδες που έκαψε ο αναβάτης, την απόσταση που διένυσε, να ανιχνεύσει την απόσταση από άλλους κατόχους Valour και να δημιουργήσει μια κοινότητα αναβατών, που δίνουν πληροφορίες για την κίνηση και την κατάσταση των δρόμων στην πόλη! Και αν δεν έφταναν όλα αυτά είναι πανάλαφρο αφού το σώμα του είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα. 

Αυτό είναι το Vanhawks Valour. Το "ποδήλατο του μέλλοντος" όπως το χαρακτηρίζουν τα μεγαλύτερα τεχνολογικά site, που με τόσες καινοτομίες σε ένα τόσο καλοσχεδιασμένο σκελετό, όπως το πρωτοποριακό σύστημα ειδοποίησης του αναβάτη για λακκούβες, κίνηση και διερχόμενα αυτοκίνητα, ήταν φυσικό να σαρώσει με την καμπάνια του στο Kickstarter. 

Δείτε το απίθανο ποδήλατο Vanhawks Valour στο παρακάτω βίντεο:


Πηγές: 
http://www.lifo.gr/now/digital-life/47251
https://www.kickstarter.com/projects/1931822269/vanhawks-valour-first-ever-connected-carbon-fibre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου