Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Διοργάνωση ποδηλατικής βόλτας στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του πιλοτικού Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στην Ηγουμενίτσα, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Θεσπρωτίας “Σπύρος Παπαγιάννης”, σας προσκαλεί σε μία Ποδηλατική Βόλτα εντός πόλης. 
Σημείο συνάντησης για την έναρξη της ποδηλατικής βόλτας είναι τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (πρώην Νομαρχία), την Μ. Τετάρτη 16/04/2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με το ακρωνύμιο “ADRIMOB” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας IPA ADRIATIC 2007-2013. Στο πλαίσιο του έργου, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος των παράκτιων περιοχών της Αδριατικής, καθώς και στην προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης όπως είναι το ποδήλατο. 
Κύρια συνιστώσα του έργου αποτελεί η υλοποίηση πιλοτικών δράσεων σε κάθε μία από τις συμμετέχουσες περιοχές του έργου με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μεταφοράς με τρόπο βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πιλοτική εγκατάσταση του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στην πόλη της Ηγουμενίτσας το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Το έργο ADRIMOB υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IPA-ADRIATIC και χρηματοδοτείται κατά 85% από Ευρωπαϊκούς Πόρους και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους.

Πηγή: 
thesprotia-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου