Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κοινόχρηστα ποδήλατα στη διάθεση των πολιτών από τη Δευτέρα στην Καρδίτσα


Σε κανονική λειτουργία εισέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική φάση λειτουργίας του που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη.

Τους άξονες, πάνω στους οποίους οργανώθηκε η λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου οι υπεύθυνοι και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καρδίτσας.

Ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Ποδηλάτου και Βιώσιμης Κινητικότητας Νίκος Μουζιούρας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μετά από πέντε μήνες χρήσης το σύστημα χρησιμοποιήθηκε από περίπου 500 συνδρομητές και για περίπου 30.000 διελεύσεις, δηλαδή πραγματοποιήθηκαν περίπου 200 χρήσεις του συστήματος ημερησίως.

Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, συμπλήρωσε, η επιτυχία ήταν τεράστια, διότι το σύστημα αφορούσε ένα κοινό που ως επί το πλείστον έχει στην κατοχή του ποδήλατο και επειδή για την εταιρεία εγκατάστασης το εν λόγω σύστημα ήταν το πρώτο και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν ήταν αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου