Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το ποδήλατο...τρέχει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, το ποδήλατο γνωρίζει μεγάλες δόξες. Όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε αρκετές επαρχιακές πόλεις. Ένα μέσο άσκησης με ευεργετικά αποτελέσματα και φυσικά ένας καλός τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων σε περιόδους, όπου η τιμή της βενζίνης είναι για πολλούς απαγορευτική.

Η 'Τεχνόπολις' του Δήμου Αθηναίων, δίνει μία ακόμα καλή ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να έρθουν πιο κοντά στο αγαπημένο τους δίτροχο. Έτσι, φιλοξενεί το 4o Bike Festival: Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη μας.


Το Bike Festival εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη.

Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. (http://www.mobilityweek.eu/)

Το Bike Festival είναι το σημείο αναφοράς για το ποδήλατο και την εναλλακτική αστική μετακίνηση. Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:

· Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων, με έμφαση στις προτάσεις για ποδήλατα πόλης – συμβατικά, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά.
· Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου