Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ραντεβού στη Σπάρτη δίνουν τα κορυφαία ελληνικά πεντάλ!


Ραντεβού στη Σπάρτη δίνουν τα κορυφαία ελληνικά πεντάλ, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, που θα διεξαχθεί στις 5, 6 και 7 Ιουλίου 2013. Εκατόν δέκα ποδηλάτες, από 33 σωματεία από όλη την Ελλάδα, θα φτάσουν στην πόλη με τους 30 συνοδούς τους, για να αγωνισθούν σε ένα ποδηλατικό τριήμερο γεμάτο ένταση και θέαμα. Η ποδηλατική δράση ξεκινά την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 16.00, με το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, στον δρόμο Σπάρτης-Γερακίου και συγκεκριμένα από Αφισσού έως Πλατάνα.

Θα συνεχιστεί το Σάββατο 6 Ιουλίου, και ώρα 17.00, με το αγώνισμα της αντοχής παίδων-κορασίδων, με αφετηρία και τερματισμό τη Γκοριτσά. Η ποδηλατική διαδρομή θα ακολουθήσει πορεία προς Κεφαλά-Σκούρα-Πλατάνα-Αφισσού-Χρύσαφα-Καλλονή-Γκοριτσά (απόσταση 43 χλμ), με τους παίδες να κάνουν δυο στροφές και τις κορασίδες μία.

Παράλληλα, στην πλατεία της Γκοριτσάς, προπονητές ποδηλασίας θα διδάξουν σε παιδιά 5-14 ετών μυστικά του ποδηλάτου, θα παίξουν παιχνίδια και θα παρακολουθήσουν από κοντά τους αυριανούς πρωταθλητές. Τέλος, την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 9.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το αγώνισμα αντοχής εφήβων με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Σπάρτης, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με τους παίδες, καλύπτοντας 132 χλμ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με τη στήριξη του δήμου Σπάρτης, του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου και του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου