Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εγκαινιάστηκε το σύστημα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Διδυμότειχο




Τα κοινόχρηστα ποδήλατα EasyBike του Δήμου Διδυμοτείχου έκαναν την επίσημη εμφάνιση τους στους σταθμούς που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πόλη από την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 17.30 μμ όταν πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος από τον Δήμαρχο της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη στον σταθμό της κεντρικής πλατείας Διδυμοτείχου







Στο Διδυμότειχο έχουν εγκατασταθεί 7 σταθμοί αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων του πιο διαδεδομένου συστήματος ποδηλάτων EasyBike, που θα φιλοξενήσουν 100 ποδήλατα ειδικής κατασκευής. Ωστόσο, στην πρώτη φάση λειτουργίας ο Δήμος θα διαθέσει τα πρώτα 50 ποδήλατα.




Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο των εγκαινίων δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον γι΄αυτή την τόσο καινοτόμο πρόταση εναλλακτικής μετακίνησης πολιτών.
Περισσότεροι από 150 φίλοι του ποδηλάτου, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στον στίβο δεξιοτεχνίας και στον ποδηλατικό γύρο της πόλης μας, που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του ΠΑΣ Ορεστιάδας. 
Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή μεταλλίων στα παιδιά με τους καλύτερους χρόνους και κλήρωση με έπαθλο ένα ποδήλατο και 10 κράνη για τους συμμετέχοντες. 




Κατά το διάστημα πιλοτικής λειτουργίας που θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα, τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν σε εγγεγραμμένους χρήστες που συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία του συστήματος προκειμένου να υπάρξει ομαλή γνωριμία των χρηστών με το σύστημα. Στην συνέχεια το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και να το επιστρέψουν στην συνέχεια σε κάποιον από τους σταθμούς. Η χρήση του συστήματος θα γίνεται με ειδική ηλεκτρονική κάρτα που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τον Δήμο ή με πιστωτική κάρτα. Το σύστημα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους. 



Πηγές: http://paliouri-evrou.blogspot.gr/2013/05/blog-post_18.htmlhttp://press-gr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9495.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου