Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Με δύο σταθμούς και δέκα ποδήλατα στην πόλη των Ιωαννίνων κι άλλα δέκα που θα εγκατασταθούν στο Νησί, ξεκίνησε την λειτουργία του το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων EasyBike του Δήμου Ιωαννιτών.
Τα εγκαίνια του συστήματος πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 12.00 από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κύριο Φίλιο στο Δημοτικό πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια δίπλα από την 8η Μεραρχία. Παρόντες ήταν ο κύριος Γεώργιος Βουλγαρολυδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ που εγκατέστησε το σύστημα EasyBike στα Ιωάννινα, ο κύριος Δημήτρης Αλεξίου, εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ που κατασκευάζει τα ποδήλατα του συστήματος EasyBike και πλήθος κόσμου. 

Το σύστημα EasyBike των Ιωαννίνων είναι  ένα σύγχρονο σύστημα τελευταίας γενιάς, που επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα κάνοντας χρήση μιας ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που θα μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του Δήμου. 

Παράλληλα ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας www.ioanninabikes.gr από την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν πληροφορίες για το σύστημα και να ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας του.

Το σύστημα των Ιωαννίνων είναι πιλοτικό και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία στον Δήμο για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση υποδομών με σκοπό την ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη. Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος πραγματοποιείται από την BrainBox, εταιρία με μεγάλη εμπειρία σε συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων που έχει ήδη εγκαταστήσει τα συστήματα της Κέρκυρας, της Ναυπάκτου και της Λευκωσίας. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος γίνεται από το πρόγραμμα CYCLO στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών.Η βασική ιδέα του έργου CYCLO βασίζεται στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς εντός πόλης με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον που συμβάλει σημαντικά στην βιώσιμη κινητικότητα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου